Τραυματισμένη caretta caretta σε παραλία της Αλεξανδρούπολης

Τουλάχιστον 4 θαλάσσιες χελώνες, οι 3 από τις οποίες ήταν ήδη νεκρές, εντοπίστηκαν τη Δευτέρα 12/5 σε διάφορα σημεία της παραλιακής ζώνης της Αλεξανδρούπολης, από το Δέλτα του Έβρου ως τη Νέα Χιλή. Μία, όμως, από αυτές, βρέθηκε ζωντανή στην παραλία του ΕΟΤ, φέροντας ωστόσο σοβαρό τραύμα στο κεφάλι

 

Τουλάχιστον 4 θαλάσσιες χελώνες, οι 3 από τις οποίες ήταν ήδη νεκρές, εντοπίστηκαν τη Δευτέρα 12/5 σε διάφορα σημεία της παραλιακής ζώνης της Αλεξανδρούπολης, από το Δέλτα του Έβρου ως τη Νέα Χιλή. Μία, όμως, από αυτές, βρέθηκε ζωντανή στην παραλία του ΕΟΤ, φέροντας ωστόσο σοβαρό τραύμα στο κεφάλι.

Μετά την ενημέρωση από πολίτη και τη συνεργασία του Λιμεναρχείου, μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο Κτηνιατρικό Κέντρο Αλεξανδρούπολης της κυρίας Τζούλιας Γραμμενίδου.

Η κτηνίατρος, μέλος του Ερευνητικού Κέντρου Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών «Αρίων» και ο συνεργάτης της, τελειόφοιτος Κτηνιατρικής Σχολής, Συμεών Παπαδόπουλος πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και περιποιήθηκαν τα τραύματα στο άτυχο ζώο. Μόλις σταθεροποιηθεί η κατάστασή της, η caretta caretta θα αποσταλεί στην Αθήνα, στην οργάνωση για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας «ΑΡΧΕΛΩΝ».

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, η αύξηση των χελωνών και άλλων κητωδών που ξεβράζονται στις ακτές της Θράκης, ειδικά το τελευταίο διάστημα, οφείλεται κυρίως στους πρόσφατους ισχυρούς νοτιάδες, αλλά και σε περιστατικά τραυματισμού από αλιευτικά σκάφη.

Όποιος πολίτης εντοπίζει κάποιο θαλάσσιο είδος στην ακτή, παρακαλείται να ειδοποιεί αμέσως τη λιμενική υπηρεσία και σε καμία περίπτωση να μην επιχειρεί να το επαναφέρει στη θάλασσα.

Η Γνώμη της Θράκης