Φωτιές, ένταση και πολλά ερωτηματικά στα σύνορα του Έβρου (βίντεο)

Μεγάλη ένταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα και πάλι, ένα μήνα μετά την έναρξη αυτής της κατάστασης, όπου χθες λαμπάδιασε ο άτυπος καταυλισμός που έχει στηθεί στο Παζάρκουλε, κάτω από αδιευκρίνιστε συνθήκες

 

Μεγάλη ένταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα και πάλι, ένα μήνα μετά την έναρξη αυτής της κατάστασης, όπου χθες λαμπάδιασε ο άτυπος καταυλισμός που έχει στηθεί στο Παζάρκουλε, κάτω από αδιευκρίνιστε συνθήκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Εθνους, το πιθανότερο είναι ότι η αιτία είναι οι φωτιές που ανάβουν μετανάστες για να αντιμετωπίσουν το δριμύ ψύχος, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πρόσφυγες μετέφεραν ξύλα από το δάσος και έβαλαν φωτιά κοντά στον φράχτη για να τον ρίξουν.

Νωρίτερα, το απόγευμα της Πέμπτης μια μικρή μερίδα προσφύγων και μεταναστών, κυρίως γυναικόπαιδα, επιβιβάστηκε σε λεωφορεία από την περιοχή Παζάρκουλε με κατεύθυνση την τουρκική ενδοχώρα. Επί ποδός βρίσκονταν όλη την νύχτα οι ελληνικές δυνάμεις οι οποίες παρακολουθούσαν την κατάσταση.

Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της ΕΡΤ, υπάρχουν ενδείξεις, τις οποίες εξετάζουν οι ελληνικές αρχές, ότι ήταν μία οργανωμένη προσπάθεια από την πλευρά της Τουρκίας να απομακρύνει τους μετανάστες από την περιοχή και να τους μεταφέρει με λεωφορεία κάπου αλλού. Μάλιστα, είχε παρατηρηθεί από νωρίς κινητικότητα, όμως Αστυνομία και Στρατός περιμένουν τις επόμενες ώρες, για να διαμορφώσουν μία καλύτερη εικόνα, ίσως με κάποιο drone ή ελικόπτερο για να έχουν σαφέστερη εικόνα για το τι ακριβώς συμβαίνει. Σύμφωνα με πληροφορίες, πίσω από το τουρκικό φυλάκιο, βρίσκονται περίπου 3.000 άτομα συγκεντρωμένα, οι επόμενες κινήσεις των οποίων παραμένουν άγνωστες για την ώρα.

Δείτε το βίντεο στην εφημερίδα Η Γνώμη της Θράκης