Ενημερωτικό Σημείωμα – Συνεδρίασης Δ.Σ., 15ης Σεπτεμβρίου 2021

Εκτύπωση
Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Αθήνα, Παρασκευή 15Οκτωβρίου 2021

Ενημερωτικό Σημείωμα – Συνεδρίασης Δ.Σ., 15ης Σεπτεμβρίου 2021

Συνεδρίασε, με τηλεδιάσκεψη, το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Ημερησίων

Περιφερειακών Εφημερίδων, την Παρασκευή 15Οκτωβρίου, με την συμμετοχή τακτικών και αναπληρωματικών μελών του Δ.Σ. καθώς και της εξελεγκτικής επιτροπής.

Συζητήθηκαν όλα τα θέματα που εγγράφηκαν στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης και ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις:

  1. Το Δ.Σ. κατόπιν της εισήγησης της γ.γ. Νατάσσας Βαφειάδου ενέκρινε τα πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίασης με ημερομηνία 30 Σεπτεμβρίου 2021 και κατόπιν του απολογισμού της εφαρμογής προγενέστερων αποφάσεων του αποφάσισε την αναβολή της συζήτησης επί της διαδικασίας τροποποίησης του καταστατικού και την μετάθεση της σε επόμενη συνεδρίαση. Το Δ.Σ. του Συνδέσμου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στον αντιπρόεδρο κ. Εμμανουήλ Χαλκιαδάκη για την απώλεια της μητέρας του.
  1. Το Δ.Σ. κατόπιν εισήγησης του διευθυντή του ΟΣΔΕΛ κ. Γιωργοανδρέα Ζάννου εξέφρασε την θετική απόκρισή του στην πρόσκληση συμμετοχής των μελών του στην καμπάνια ενημέρωσης της κοινής γνώμης για τη σημασία του σεβασμού και της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Αποφάσισε να προχωρήσει στην ενημέρωση και παραίνεση των μελών του για την συμμετοχή τους, κατά βούληση, στην πρωτοβουλία του Οργανισμού για  την καθημερινή αποστολή των pdf των εφημερίδων μελών του Συνδέσμου στην πλατφόρμα του .

Το δ.σ. του ΣΗΠΕ είναι θετικά διακείμενο και στην οργάνωση και προβολή των πρωτοσέλιδων/οπισθόφυλλων των εφημερίδων.

  1. Το Δ.Σ. κατόπιν εισήγησης του προέδρου κ. Γιώργου Κατσαϊτη σε σχέση με την πρόοδο των θεμάτων του ασφαλιστικού με το Υπουργείο Εργασίας, προτείνει την δυναμική διαχείριση του θέματος των ασφαλιστικών στους άξονες που ο ΣΗΠΕ έχει ορίσει στο πρόσφατο παρελθόν και την συλλογική κινητοποίηση των μελών του, με την κοινή δημοσίευση ενός κειμένου με τις θέσεις - διεκδικήσεις του συνδέσμου συμπεριλαμβανομένου του σκίτσου που προσφάτως κοινοποιήθηκε στο σύνολο των μελών με πρωτοβουλία του κ. Περάκη(

Χανιώτικα Νέα). Εντός της επόμενης εβδομάδας θα οργανωθεί η συνεργασία,  προκειμένου να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή.

  1. Το Δ.Σ. κατόπιν εισήγησης του κ. Γιώργου Τάραμα, οικονομικού υπευθύνου του προγράμματος κατάρτισης ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησής του και αποφάσισε εντός της επόμενης εβδομάδας την αποστολή όλων των σχετικών εγγράφων που ζητήθηκαν εκ νέου από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με την προσδοκία έγκρισης της εκταμίευσης του ποσού που απομένει έως τα τέλη Οκτωβρίου και αφορά στην αποπληρωμή του συνόλου των εκπαιδευτικών επιδομάτων και του ΚΕΚ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος       O Αντιπρόεδρος    H  Γ. Γραμματέας    Η Ταμίας          Ο Κοσμήτωρ

Γ. Κατσαΐτης      Μ. Χαλκιαδάκης      Ν. Βαφειάδου          Χ. Χιώτη         Ευ. Λέμας