Λακωνία: Πάνω από 10 ημέρες κλειστός ο αρχαιολογικός χώρος Γερακίου

Πρόσληψη προσωπικού ζητούν τοπικές αρχές και κάτοικοι - Τι αναφέρει σε επιστολή του ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας

 

Πρόσληψη προσωπικού ζητούν τοπικές αρχές και κάτοικοι - Τι αναφέρει σε επιστολή του ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας

Κλειστές παραμένουν από την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019 οι πύλες του αρχαιολογικού χώρου Γερακίου, λόγω έλλειψης προσωπικού, καθώς ολοκληρώθηκε η σύμβαση της υπαλλήλου που εργαζόταν ως φύλακας στον χώρο.

Με επιστολή του προς την 5η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Λακωνίας, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γερακίου κ. Παναγιώτης Αγγελέτος επανέρχεται στο διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας για πρόσληψη μόνιμου, αλλά και εποχικού προσωπικού, «ώστε να αναβαθμιστεί ο τόπος μας τουριστικά και οι τουρίστες να μην φεύγουν άπραγοι», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αγγελέτος αναφέρει τα εξής: «Δυστυχώς ο αρχαιολογικός χώρος του Κάστρου Γερακίου για ακόμη μια φορά έκλεισε -λόγω έλλειψης προσωπικού- την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019. Οι δε βυζαντινές εκκλησίες του οικισμού παραμένουν κλειστές για χρόνια πάλι λόγω έλλειψης προσωπικού.

Είναι λυπηρό να έρχονται επισκέπτες στον τόπο μας από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό να βρίσκουν πόρτες ερμητικά κλειστές και να μην μπορούν να θαυμάσουν αυτά τα σπάνια δείγματα της βυζαντινής αρχιτεκτονικής και αγιογραφίας.

Επί σειρά ετών αιτούμαστε την πρόσληψη μόνιμου αλλά και εποχικού προσωπικού ώστε να αναβαθμιστεί ο τόπος μας τουριστικά και οι τουρίστες να μην φεύγουν άπραγοι. Συνεχίζουμε να έχουμε το ίδιο πάγιο αίτημα, ώστε ο αρχαιολογικός χώρος του Κάστρου Γερακίου και οι βυζαντινές εκκλησίες του οικισμού να είναι συνέχεια ανοικτά και ο τόπος μας να γίνει τουριστικός προορισμός με συνέπεια να ενισχυθεί η τοπική οικονομία.

Παρακαλούμε για ενέργειες σας», καταλήγει η επιστολή του προέδρου της ΤΚ Γερακίου.

Η παραπάνω επιστολή κοινοποιήθηκε και στο Υπουργείο Πολιτισμού, τους βουλευτές Λακωνίας, τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κα τον δήμαρχο Ευρώτα.

Χρήστος Πετρούλιας
Λακωνικός Τύπος