Μηχανή εκτός τροχιάς έπεσε πάνω σε φωτορεπόρτερ στη Σπάρτη! (ΦΩΤΟ)

Ατύχημα σημάδεψε αγώνες motocross - Από θαύμα γλίτωσε ο Τάκης Κούρος που νοσηλεύεται με πολλαπλά κατάγματα - Φωτογραφίες ντοκουμέντο εξασφάλισε ο «Λακωνικός Τύπος»

 

Ατύχημα σημάδεψε αγώνες motocross - Από θαύμα γλίτωσε ο Τάκης Κούρος που νοσηλεύεται με πολλαπλά κατάγματα - Φωτογραφίες ντοκουμέντο εξασφάλισε ο «Λακωνικός Τύπος»

Ένα δυσάρεστο περιστατικό στιγμάτισε τη διοργάνωση του «5ου αγώνα motocross Νοτίου Ελλάδος» που διεξήχθη την Κυριακή 17 Νοεμβρίου στη Σπάρτη, όταν μοτοσικλέτα, εκτός τροχιάς, έπεσε πάνω σε φωτορεπόρτερ. Πρόκειται για τον γνωστό φωτογράφο/φωτορεπόρτερ-οπερατέρ και συνεργάτη του IONIAN TV Τάκη Κούρο, ο οποίος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Σπάρτης με πολλαπλά κατάγματα.

Η στιγμή του ατυχήματος, που σημειώθηκε περίπου 20 λεπτά πριν από τις 3 μεσημέρι της Κυριακής, στη διάρκεια του 2ου γύρου των αγώνων, έχει αποτυπωθεί σε φωτογραφικά στιγμιότυπα από τον ίδιο, αφού ο Τάκης Κούρος βρισκόταν στο σημείο για την κάλυψη των αγώνων. Μάλιστα, τη συγκεκριμένη στιγμή στεκόταν ανάμεσα σε συναδέλφους του, περιμένοντας να καταγράψει δηλώσεις του δημάρχου Σπάρτης Πέτρου Δούκα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο οδηγός της μηχανής εκτελούσε άλματα και για άγνωστο λόγο βγήκε εκτός της πορείας, με αποτέλεσμα να καταλήξει εκτός διαδρομής και να προσγειωθεί πάνω στον άτυχο φωτορεπόρτερ, ο οποίος υπογραμμίζεται ότι βρισκόταν εκτός της πίστας.

Όπως δηλώνει ο Τάκης Κούρος στον «Λακωνικό Τύπο», κανείς δεν φανταζόταν ότι μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο. «Στεκόμουν εκτός πίστας, δίπλα στον συνεργάτη μου, πολύ κοντά σε άλλον συνάδελφο και στον δήμαρχο. Η μηχανή θα μπορούσε να χτυπήσει οποιονδήποτε από εμάς», σχολιάζει.

Αυτό που τον προστάτεψε από τα χειρότερα ήταν το γεγονός ότι, όσο περίμενε για τις δηλώσεις, είχε σκύψει για να τραβήξει μερικά ακόμα φωτογραφικά κλικ. «Θυμάμαι μόνο μια μηχανή στον αέρα να έρχεται προς το μέρος μου και ότι πρόλαβα να γυρίσω τον κορμό μου προς το έδαφος», αναφέρει.

Σοκαρισμένοι οι παρευρισκόμενοι έσπευσαν να βοηθήσουν, ενώ τις πρώτες βοήθειες και τη μεταφορά του στο νοσοκομείο ανέλαβε διασώστης που βρισκόταν στο χώρο. Όπως διαπιστώθηκε λίγο αργότερα, ο Τάκης Κούρος υπέστη πολλαπλά κατάγματα στην ωμοπλάτη, στα πλευρά και στο στέρνο, ενώ η αποκατάστασή του απαιτεί την παρέλευση αρκετών μηνών.

Στο προσκήνιο το θέμα της ασφάλειας

Ατυχή περιστατικά σαν αυτό -όσο κι αν σπανίζουν- φέρνουν στο προσκήνιο το θέμα των κανόνων ασφάλειας στα αθλητικά γεγονότα ταχύτητας μηχανών και αυτοκινήτων. Συχνά παρατηρείται σε αγώνες μηχανοκίνητων να μην υπάρχουν επαρκή προστατευτικά, με αποτέλεσμα να ελλοχεύει κίνδυνος για εργαζόμενους και το κοινό που παρακολουθεί.

Σε κάθε περίπτωση, τα ερωτήματα που τίθενται χρήζουν προσοχής:

1) Τηρούνται οι γενικοί κανόνες ασφαλείας που προβλέπονται σε τέτοιες διοργανώσεις;
2) Ελέγχεται η υποδομή και τεχνική ασφάλεια της πίστας για έναν αγώνα στον οποίο συμμετείχαν τόσες μοτοσικλέτες;
3) Γιατί επιτρέπεται σε εργαζόμενους (πχ φωτογράφους-οπερατέρ) και κοινό να στέκονται σε σημεία που -εκ του αποτελέσματος- κρίνονται επικίνδυνα;
4) Γιατί ο αγωνοδίκης δεν διέκοψε τον αγώνα, όπως ορίζουν οι κανονισμοί, όταν υπάρχει τραυματισμός (στην προκειμένη περίπτωση δύο τραυματίες: φωτορεπόρτερ και αναβάτης);
5) Χρειάζεται αυστηροποίηση των μέτρων ασφαλείας για την αποφυγή ανάλογων συμβάντων;

Ο «Λακωνικός Τύπος» εύχεται στον αγαπητό συνεργάτη και φίλο Τάκη Κούρο, ταχεία ανάρρωση και να επιστρέψει γρήγορα στις επάλξεις, με το γνωστό πάθος και μεράκι που τον χαρακτηρίζει.

Χρήστος Πετρούλιας
Δείτε τις εικόνες στην εφημερίδα Λακωνικός Τύπος