Ηράκλειο Κρήτης: Τον… πέταξαν στη μέση της ασφάλτου με «τσίτα» τα γκάζια

Τα έβαλε με τους κλέφτες και κόντεψε να σκοτωθεί!

 

Τα έβαλε με τους κλέφτες και κόντεψε να σκοτωθεί!

Εξαιρετικά τυχερός στάθηκε 45χρονος Ηρακλειώτης στην προσπάθεια του να σταματήσει δύο κλέφτες, οι οποίοι νωρίτερα είχαν «τρυπώσει» στην αποθήκη του ξενοδοχείου όπου εργάζεται ως συντηρητής, στην περιοχή του Κοκκίνη.

Ο 45χρονος θέλοντας να σταματήσει τους δράστες, πήδηξε στην καρότσα του αγροτικού διαφυγής τους με αποτέλεσμα να εκτυλιχθούν εν κινήσει καταστάσεις που καρδιοχτύπησαν διερχόμενους οδηγούς αλλά και τους συναδέλφους του που ακολουθούσαν με άλλο όχημα.

Με τσίτα τα γκάζια και με εξαιρετικά επικίνδυνους ελιγμούς ο 34χρονος οδηγός του αγροτικού προσπαθούσε λυσσαλέα να ρίξει από την καρότσα τον 45χρονο ξενοδοχοϋπάλληλο, ο οποίος πάλευε με όλες του τις δυνάμεις να γαντζωθεί από κάπου.

Όσο ο 34χρονος έβλεπε ότι δεν απαλλασσόταν από το «βαρίδιο» τόσο πιο επικίνδυνα οδηγούσε, κάνοντας συνεχόμενα ζικ-ζακ. Κάποια στιγμή ο 45χρονος έχασε την ισορροπία του με αποτέλεσμα να πέσει και να συρθεί για αρκετά μέτρα στην άσφαλτο.

Μέσα στην ατυχία του στάθηκε πολύ τυχερός αφού βρέθηκε στη μέση του οδοστρώματος, το οποίο είναι διπλής κατεύθυνσης με σοβαρό κίνδυνο να τον πατήσει διερχόμενο αυτοκίνητο.

«Κινδύνευσε πραγματικά η ζωή μου»

Ο 45χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί κάταγμα στο γόνατο του αριστερού ποδιού και πιθανότατα θα χρειαστεί επέμβαση. «Είναι απολύτως βέβαιο ότι από τυχαίο γεγονός δεν έπαθα μεγαλύτερη ζημιά, καθώς έπεσα και έμεινα στη μέση του δρόμου με κίνδυνο να με χτυπήσει διερχόμενο όχημα.

Ο οδηγός εν γνώσει του είχε αναπτύξει ταχύτητα και έκανε ελιγμούς για να με ρίξει από την καρότσα» περιγράφει ο παθών.

Ο 45χρονος εργάζεται ως συντηρητής σε γνωστό ξενοδοχείο στην περιοχή του Κοκκίνη. Προχθές το πρωί μαζί με άλλους συναδέλφους του ενημερώθηκε ότι δύο κλέφτες είχαν «μπουκάρει» στην αποθήκη του ξενοδοχείου.

Όταν έφθασαν στο σημείο είδαν τους δράστες να τρέχουν με ένα μοτέρ στα χέρια, να το φορτώνουν στην καρότσα αγροτικού. Ο ένας μπήκε αστραπιαία στη θέση του οδηγού, ο συνεργός του πήδηξε στην καρότσα. Χωρίς δεύτερη σκέψη ο 45χρονος έτρεξε από πίσω τους και πρόλαβε και εκείνος να σκαρφαλώσει στην καρότσα, όμως ο οδηγός είχε βάλει ήδη μπροστά.

Και κάπως έτσι ξεκίνησε η απίστευτη περιπέτεια του, την οποία παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα οι συνάδελφοι του που ακολουθούσαν από πίσω με όχημα του ξενοδοχείου. Ήταν εκείνοι άλλωστε που έσπευσαν να τον βοηθήσουν και να καλέσουν το ΕΚΑΒ όταν βρέθηκε τραυματισμένος στη μέση της ασφάλτου.

Με τη βοήθεια του 45χρονου και των συναδέλφων του αστυνομικοί της Χερσονήσου κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους δύο νεαρούς κλέφτες και διαπίστωσαν ότι πρόκειται για Ρομά που διαμένουν στον καταυλισμό της Αλικαρνασσού. Οι αστυνομικοί αξιοποίησαν και βίντεο που είχε τραβήξει με το κινητό του υπάλληλος του ξενοδοχείου.

Το επόμενο πρωί αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν βάσει οργανωμένου σχεδίου σε επιχείρηση στον καταυλισμό όπου εντοπίστηκε ο 34χρονος οδηγός του αγροτικού. Είναι εντυπωσιακό ότι ο 34χρονος, σύμφωνα με την Αστυνομία, είχε αποσυναρμολογήσει το αυτοκίνητο διαφυγής.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, είχε αφαιρέσει την καρότσα, την είχε σκεπάσει και την είχε τοποθετήσει σε άλλο σημείο, είχε βγάλει τις πινακίδες και είχε προκαλέσει σκόπιμα φθορές ώστε να μην είναι δυνατός ο εντοπισμός και η ταυτοποίησή του.

Ο 45χρονος αναγνώρισε και τον συνεργό του 34χρονου, ο οποίος όμως αναζητείται. Πρόκειται για έναν 30χρονο Ρομά.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες ενώπιον του εισαγγελέα υπηρεσίας Ηρακλείου, ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινικές διώξεις για: ληστεία από κοινού, βαριά σωματική βλάβη, επικίνδυνη οδήγηση με αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη. Πήρε προθεσμία να απολογηθεί σήμερα ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου.

Ευαγγελία Καρεκλάκη
Πατρίς Ηρακλείου