Κατάρτιση εκατοντάδων εργαζομένων ανά την Ελλάδα στη δημοσιογραφία από τον ΣΗΠΕ

Επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης εκατοντάδων εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα ξεκινά ο Σύνδεσμος Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ), στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

 

Επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης εκατοντάδων εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα ξεκινά ο Σύνδεσμος Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ), στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Το πρόγραμμα κατάρτισης απευθύνεται σε εργαζομένους που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν συγκεκριμένες επαγγελματικές εξειδικεύσεις στον ευρύτερο τομέα της ενημέρωσης.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για πρόγραμμα τριών «κατευθύνσεων»: τη Δημοσιογραφία Δεδομένων, την Ψηφιακή Αφήγηση στα Σύγχρονα Μέσα Επικοινωνίας, καθώς και το Μάνατζμεντ Ενημερωτικών-Πολιτιστικών και Ψυχαγωγικών Ιστοσελίδων.

Η τρίτη κατεύθυνση, δε, περιλαμβάνει τρεις εξειδικεύσεις, που αφορούν στο Social Media Marketing, τη χρηματοοικονομική διαχείριση ενημερωτικής ιστοσελίδας και τη διαχείριση ενημερωτικής ιστοσελίδας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 799 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα από όλη την Ελλάδα, καθώς η κατάρτιση θα πραγματοποιηθεί μέσω διαδικτύου σε μορφή webinar. Προκειμένου να γίνει δεκτή η αίτησή τους, οι ωφελούμενοι θα πρέπει να είναι ηλικίας 18 έως 64 ετών και απόφοιτοι τουλάχιστον Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα αφορά σε 120 ώρες θεωρητικής κατάρτισης σε ένα από τα εξειδικευμένα θεματικά αντικείμενα που θα επιλέξει ο κάθε ωφελούμενος, ενώ στο τέλος του προγράμματος οι συμμετέχοντες δίνουν εξετάσεις για την απόκτηση πιστοποίησης επί του αντικειμένου.

Η περίοδος των αιτήσεων των ενδιαφερομένων έχει ανοίξει και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και την Παρασκευή 15.11.2019.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΣΗΠΕ στο σύνδεσμο:
http://www.regionalpress.gr