«Βήμα» για την ενδοοικογενειακή βία προσφέρει το Νοσοκομείο Σπάρτης

Πού μπορούν να απευθύνονται τα θύματα

 

Πού μπορούν να απευθύνονται τα θύματα

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης έναντι του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας, ιδίως λόγω της αναγκαστικής συμβίωσης που επιβάλλει η «καραντίνα» για τον κορονοϊό, η διοίκηση του Νοσοκομείου Σπάρτης λαμβάνει μέριμνα, μετά από εισήγηση της ιατροδικαστού κ. Ευαγγελίας Αναγνωστοπούλου που υπηρετεί στη Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης.

Συγκεκριμένα:

1. Θέτει στη διάθεση των θυμάτων οικογενειακής βίας και γενικώς των ενδιαφερομένων, την Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Νοσοκομείου (προσωπική επίσκεψη στο Γραφείο Ιατροδικαστού καθημερινώς. τηλέφωνο επικοινωνίας: 2731093337).
2. Παράλληλα, για τον προαναφερθέντα λόγο, οι πολίτες δύνανται να επικοινωνούν άμεσα με τις εισαγγελικές αρχές ή τα τοπικά αστυνομικά τμήματα, καθώς και με τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των φύλων, στη γραμμή SOS 15900 ή στο e-mail: sos Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Υπενθυμίζεται ότι από 3/4/2020, στο Νοσοκομείο Σπάρτης λειτουργεί Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης από Δευτέρα έως Παρασκευή στα τηλέφωνα 27310 93184 και 27310 93220 (κατά τις ώρες 9:00-13:00).

Χρήστος Πετρούλιας
Λακωνικός Τύπος