Μέτρα προστασίας στον προσφυγικό καταυλισμό ζήτησε ο Απ. Καλογιάννης

Παρέμβαση του δημάρχου Λαρισαίων στον Γ.Γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής για το Κουτσόχερο

 

Παρέμβαση του δημάρχου Λαρισαίων στον Γ.Γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής για το Κουτσόχερο

Τη λήψη μέτρων προστασίας από τη μετάδοση του κορονοϊού στον πληθυσμό του προσφυγικού καταυλισμού στο Κουτσόχερο, ζήτησε με παρέμβασή του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης από τον γενικό γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Πάτροκλο Γεωργιάδη, του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ο δήμαρχος, κάνοντας σχετική αναφορά στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, επισήμανε ότι ζήτησε από τον κ. Γεωργιάδη να τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στον πληθυσμό που ζει στον προσφυγικό καταυλισμό του Κουτσόχερου, ώστε να μην εμφανιστούν φαινόμενα όπως στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Ριτσώνα (που σήμερα είναι σε καραντίνα από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς διαπιστώθηκαν 20 κρούσματα ατόμων θετικών στον κορονοϊό).

Σημείωσε ότι τα μέτρα θα πρέπει να αφορούν και στη μετακίνηση των προσφύγων, σύμφωνα με όσα έχει επιβάλει η κυβέρνηση και ισχύουν αυστηρά για όλους τους πολίτες.

Επίσης ο κ. Καλογιάννης, στο πλαίσιο της συνεδρίασης, ενημέρωσε τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων αναλυτικότερα για τα έκτακτα μέτρα οικονομικής στήριξης για επιχειρήσεις και πολίτες (τέλη, τροφεία, δίδακτρα, μισθώματα ακινήτων κ.α.), που έχει λάβει ο Δήμος Λαρισαίων, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πρωτόγνωρης κατάστασης που διαμορφώθηκε με την απειλή του κορονοϊού, ενώ παράλληλα ενημέρωσε και για τις υπηρεσίες που παρέχουν αυτή τη χρονική περίοδο οι κοινωνικές δομές του Δήμου, προκειμένου να ανταποκριθούν στις νέες ανάγκες που δημιουργήθηκαν, αλλά και για τις έκτακτες κοινωνικές παροχές για την ενημέρωση και στήριξη των πολιτών για τον κορονοϊό (νέα ιστοσελίδα, ψυχολογική υποστήριξη κ.α.).

Εξάλλου, στο πλαίσιο του Δημοτικού Συμβουλίου, έγινε αποτύπωση της κατάστασης που επικρατεί σήμερα στη λαρισινή κοινωνία και στη χώρα γενικότερα, με την εξέλιξη της μετάδοσης της νόσου, ενώ έντονος εκφράστηκε ο προβληματισμός για την επόμενη μέρα.

Τα θέματα εκτός ημερησίας διάταξης, που κατατέθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση ήταν: α) Η 6η αναμόρφωση του Οικονομικού προϋπολογισμού 2020 του Δήμου Λαρισαίων και β) Πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για έκδοση ψηφίσματος που θα περιλαμβάνει ολοκληρωμένο πλαίσιο μέτρων «για τη στήριξη της λαϊκής οικογένειας των μικροεπαγγελματιών και την προστασία των εργαζομένων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού».

Το ψήφισμα παραπέμφθηκε στη Διαπαραταξιακή Επιτροπή.

Λένα Κισσάβου
Ελευθερία Λάρισας