Το πρώτο κρούσμα με κορωνοϊό στη Ρόδο διαγνώστηκε απόψε σε μωράκι 7,5 μηνών

Ξεκινά διαδικασία εφαρμογής μέτρων για την ανακοπή της διασποράς του ιού

 

Ξεκινά διαδικασία εφαρμογής μέτρων για την ανακοπή της διασποράς του ιού

Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού για το νησί της Ρόδου διαγνώστηκε σήμερα το απόγευμα. Πρόκειται για μωράκι 7,5 μηνών το οποίο βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό.

Το μωράκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από τους γονείς του με συμπτώματα ίωσης τις προηγούμενες μέρες και στην παιδιατρική κλινική ελήφθησαν δείγματα για να γίνει η σχετική εξέταση, η οποία έδειξε ότι ήταν θετική. Πρόκειται για οικογένεια αλλοδαπών που διαμένει στην περιοχή του Αρχαγγέλου.

Στην οικογένεια, είχαν δοθεί εντολές από το νοσοκομείο να παραμείνει σε κατ΄ οίκον περιορισμό μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα της εξέτασης. Τα συμπτώματα που είχε το παιδί ήταν ήπια, αλλά επειδή είχε ανεβάσει πυρετό, βάσει του πρωτοκόλλου που τηρείται, έπρεπε να ακολουθηθεί διαδικασία ελέγχου με το ειδικό τεστ για τον κορωνοϊό.

Αμέσως ενημερώθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου κος Ρουμάνης και οι αρμοδιες αρχές ενώ ξεκίνησε ήδη διαδικασία εφαρμογής των μέτρων για την ανακοπή της διασποράς του ιού.

Λαμβάνονται άμεσα μέτρα στον Αρχάγγελο

Σε δηλώσεις που έκανε απόψε, μιλώντας στη ΡΟΔΙΑΚΗ ο πρόεδρος της κοινότητας Αρχαγγέλου κος Νικόλαος Διμέλης, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες και επισήμανε ότι θα τεθεί αμέσως σε εφαρμογή από αύριο, όλη η σχετική διαδικασία που προβλέπεται για τέτοιες περιπτώσεις ενώ κάλεσε τον κόσμο να παραμείνει ψύχραιμος και να περιοριστεί μόνο στις αναγκαίες μετακινήσεις. Ο ίδιος επισήμανε ότι θα ακολουθηθούν κατά γράμμα όλες οι εντολές και οι υποδείξεις από τις αρμόδιες αρχές.

Η οικογένεια των αλλοδαπών εγκαταστάθηκε στο χωριό τα τρία τελευταία χρόνια όπου ζουν κι εργάζονται. Από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές, έχει ξεκινήσει ήδη διαδικασία ιχνηλάτησης του περιστατικού και αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες να τεθούν σε αυστηρό περιορισμό τόσο η οικογένεια, όσο και όλοι όσοι είχαν άμεση σχέση μαζί τους.

Δήλωση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου

Η Ρόδος, μετά την Σύρο, έχει απο χθές το βράδυ επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες κάνουν ιχνηλάτηση και όλοι εμείς οφείλουμε να δείξουμε ψυχραιμία, να διατηρήσουμε τον ανθρωπισμό μας, την αλληλεγγύη μας και να εφαρμόσουμε τις οδηγίες των ειδικών.

Στην Περιφέρεια, έχουμε θέσει στην διάθεση του Υπουργείου Υγείας όλες μας τις δυνάμεις μαζί με τον προϋπολογισμό μας για οποιαδήποτε δράση κριθεί αναγκαία.
Η σκέψη μας και οι ευχές μας, να αναρρώσουν το συντομότερο οι συμπολίτες μας που ασθένησαν.
Ψηλά το κεφάλι, θα βγούμε και απο αυτό μόνο με τον τρόπο που επιτρέπεται, νικητές.

Δήλωση αντιδημάρχου Αρχαγγέλου- Ιαλυσού- Καλιθέας Γιώργου Πατσάη

Με αίσθημα ευθύνης, θα ήθελα να παρακαλέσω θερμά όλους τους κατοίκους του Αρχαγγέλου να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους λόγω της επιβεβαίωσης θετικού κρούσματος στον κορωνοϊός σε βρέφος 7,5 μηνών Αλβανικής καταγωγής. Γίνεται ιχνιλάτηση του ιού και λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια όλων μας. Χρειάζεται ψυχραιμία, κατανόηση και ατομική ευθύνη. Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στους ηλικιωμένους και μειώνουμε τις άσκοπες μετακινήσεις. Αψηφούμε τα πικρόχολα σχόλια κάποιων που σε αυτές τις δύσκολες στιγμές με τη στάση τους μόνο διχασμό προκαλούν στους κόλπους της κοινότητάς μας και της κοινωνίας μα γενικότερα.Ενωμένοι όλοι μαζί, με τη βοήθεια του Θεού και της πολιτείας, καλούμαστε να προστατεύσουμε και να υπερασπιστούμε τα παιδιά μας, τους γονείς μας, τους συνανθρώπους μας. Ολοι μαζί ενωμένοι, θα κερδίσουμε τη μάχη.

Η Ροδιακή