Έκτακτο σχέδιο για τη διαχείριση μεταναστευτικών ροών στη Ρόδο από το Λιμενικό

Εντάσσεται στα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού

 

Εντάσσεται στα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού

Ειδικές σκηνές θα στηθούν (αν κάτι τέτοιο απαιτηθεί) σε σημείο του Λιμανιού της Ρόδου από το Λιμενικό Σώμα, προκειμένου να φιλοξενηθούν προσωρινά μετανάστες στο νησί μας, στην περίπτωση που υπάρξουν τέτοιες ροές, έτσι ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού.

Αυτό προβλέπεται σε σχετικό έγγραφο που απέστειλε το Λιμενικό Σώμα, στον Δήμο της Ρόδου και κοινοποίησε στην Περιφέρεια, την Αστυνομία, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και το Λιμενικό Ταμείο.

Με το σχέδιο αυτό, ζητείται εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί το τελευταίο διάστημα, να βρεθεί ένας χώρος για την προσωρινή παραμονή παράτυπων μεταναστών στο νησί μας, έτσι ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος με τη μετάδοση κορωνοϊού.
Κι επειδή τέτοιος χώρος δεν υπάρχει στη Ρόδο, προτείνεται από το Λιμενικό Σώμα, ο χώρος «Μύλοι» στον τουριστικό λιμένα της Ρόδου, καθώς, όπως σημειώνεται, αυτό το χρονικό διάστημα δεν έρχονται στη Ρόδο τουριστικά σκάφη.

Για τον λόγο αυτό ζητείται από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας η παροχή ικανού αριθμού σκηνών και από το Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου, να παραχωρηθούν ειδικά κιγκλιδώματα για την περίφραξη του χώρου και χημικές τουαλέτες με πόσιμο νερό καθώς και κάδοι απορριμμάτων.

Η Ροδιακή