Βάρκες με τουρκικές ακταιωρούς!

Συνοδεία τουρκικών ακταιωρών επιχειρούν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα λέμβοι με αλλοδαπούς στο Αν. Αιγαίο, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας, όπου επισημαίνεται ότι αυτό μπορεί να διαπιστωθεί από βίντεο και φωτογραφίες που αποδέσμευσε χθες το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

 

Συνοδεία τουρκικών ακταιωρών επιχειρούν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα λέμβοι με αλλοδαπούς στο Αν. Αιγαίο, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας, όπου επισημαίνεται ότι αυτό μπορεί να διαπιστωθεί από βίντεο και φωτογραφίες που αποδέσμευσε χθες το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Τα βίντεο, όπως και το σχετικό φωτογραφικό υλικό, προέρχονται από το ίδιο συμβάν, το οποίο εκδηλώθηκε χθες το πρωί ανοικτά της Λέσβου στην οριογραμμή των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Η λέμβος με τους αλλοδαπούς, όπως στις φωτογραφίες, συνοδεύεται από τουρκική ακταιωρό, η οποία παρακολουθεί την προσπάθεια του σκάφους του Λιμενικού Σώματος να αποτρέψει την είσοδο της λέμβου με τους αλλοδαπούς στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο.

Η λέμβος με τους αλλοδαπούς δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα, αντίθετα κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα κάνοντας ελιγμούς, ενώ στο δεύτερο βίντεο φαίνεται ότι προσπάθησε να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Πατρίς Ηρακλείου