Φάρσαλα: Προληπτικές εξετάσεις για Ρομά

Στα Φάρσαλα από κινητές μονάδες της 5ης ΥΠΕ

 

Στα Φάρσαλα από κινητές μονάδες της 5ης ΥΠΕ

Στο πλαίσιο του προγράμματος πρόληψης από τις κινητές μονάδες της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και σε συνεργασία με τον Δήμο Φαρσάλων, το Παράρτημα Ρομά Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρσάλων της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ. ενημέρωσε και προώθησε τους ωφελούμενους του τοπικού οικισμού Ρομά από τη Δευτέρα 20/01 στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων ώστε να πραγματοποιήσουν προληπτικές εξετάσεις και συγκεκριμένα:

Μαστογραφία, μέτρηση οστικής μάζας, έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας, μικροβιολογικές και αιματολογικές εξετάσεις. Το ενδιαφέρον του πληθυσμού Ρομά ήταν αυξημένο για να κλειστούν τα απαραίτητα ραντεβού. Η νοσηλεύτρια του Παραρτήματος Ρομά συνόδεψε τους ωφελούμενους.

Σε συνέχεια της συνεργασίας του Παραρτήματος Ρομά Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρσάλων της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ με το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων, ξεκίνησε ο προγραμματισμός του Τεστ Παπανικολάου, για το 2020 σε γυναίκες του τοπικού οικισμού Ρομά. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης γίνεται ενημέρωση των ωφελούμενων από τη μαία του Κέντρου Υγείας Φωτεινή Πιτσιάβα. Τις ωφελούμενες συνοδεύει η νοσηλεύτρια του Παραρτήματος Ρομά Αθανασία Βακαλούλη. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γυναίκες αναγνωρίζουν την αξία του προληπτικού ελέγχου και το ενδιαφέρον τους για τη συγκεκριμένη εξέταση είναι αυξημένο.

Για πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας:

-Ισόγειο Δημαρχιακού Καταστήματος, πλατεία Δημαρχείου, Τ.Κ. 40300, Φάρσαλα, Τηλ. 2491-350.163 – 4, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

-Παράρτημα Ρομά: Οικισμός Λυόμενων Κατοικιών Ρομά, 3η Πτέρυγα Εργατικών Κατοικιών, τηλ. 2491-025.805, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται καθημερινά, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες: από 8:30 π.μ. έως 1:00 μ.μ. Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Φαρσάλων εντάσσεται στο επιχειρησιακό «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Ελευθερία Λάρισας