Εμπρησμοί... νεκροφόρας και ψυγείων κρεάτων: Ο επαγγελματικός ανταγωνισμός ανάβει φωτιές!

Οι εμπρηστικές ενέργειες σε επαγγελματικά οχήματα δύο επιχειρηματιών στο Ηράκλειο Κρήτης, ενός ιδιοκτήτη γραφείου τελετών κι ενός κρεοπώλη εξετάζεται από τις διωκτικές Αρχές εάν σχετίζονται ή όχι με τον σκληρό ανταγωνισμό στους δύο κλάδους

 

Οι εμπρηστικές ενέργειες σε επαγγελματικά οχήματα δύο επιχειρηματιών στο Ηράκλειο Κρήτης, ενός ιδιοκτήτη γραφείου τελετών κι ενός κρεοπώλη εξετάζεται από τις διωκτικές Αρχές εάν σχετίζονται ή όχι με τον σκληρό ανταγωνισμό στους δύο κλάδους.

Πρόκειται για δύο υποθέσεις που μπορεί να μην σχετίζονται μεταξύ τους, οδηγούν όμως τους προανακριτικούς υπαλλήλους πυροσβέστες και αστυνομικούς να βλέπουν ακόμη και την επαγγελματική αντιζηλία ως πιθανό κίνητρο, χωρίς όμως να μπορεί να επιβεβαιωθεί με απόλυτη ακρίβεια από τις μέχρι στιγμής έρευνες.

Η πρώτη υπόθεση, την οποία χειρίστηκαν στελέχη του ανακριτικού γραφείου της Πυροσβεστικής και αφορά στον εμπρησμό μιας νεκροφόρας βρίσκεται ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, στη Δικαιοσύνη. Η δεύτερη υπόθεση, η οποία έχει να κάνει με τον εμπρησμό δύο επαγγελματικών οχημάτων- ψυγείων διερευνάται από την Πυροσβεστική, ενώ γνώση έχει λάβει και η Αστυνομία.

Ο εμπρησμός της νεκροφόρας

Τη … ναυαρχίδα του γραφείου τελετών, ένα πολυτελές όχημα αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ, είδε ο ιδιοκτήτης του να γίνεται παρανάλωμα του πυρός πριν από περίπου ενάμιση μήνα.

Η νεκροφόρα ήταν σταθμευμένη σε χωριό του Ηρακλείου και ο ιδιοκτήτης του καμάρωνε για το απόκτημά του, το οποίο είχε αγοράσει προσφάτως, έχοντας μάλιστα δεχτεί πολλά σχόλια για … καλές δουλειές από τους φίλους του στο διαδίκτυο!

Ο εμπρηστής, όπως προέκυψε από την έρευνα που έγινε, «έλουσε» με εύφλεκτο υγρό το αυτοκίνητο, προκαλώντας του εκτεταμένες υλικές ζημιές.

Η υπόθεση δουλεύτηκε γι αρκετές εβδομάδες από το ανακριτικό γραφείο της Π.Υ, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες έφτασαν στην άκρη του νήματος… Σύμμαχός τους στάθηκε μία κάμερα, η οποία δείχνει το δράστη.

Όπως είπαν στην «Π» υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός υπαλλήλου γραφείου τελετών, ο οποίος όμως αρνείται την εμπλοκή του.

Η δεύτερη υπόθεση εμπρησμού που απασχόλησε τις Αρχές αφορά στην καταστροφή των δύο φορτηγών οχημάτων, την ίδια περίοδο και πάλι σε χωριό του Ηρακλείου, όπου ήταν σταθμευμένα τα οχήματα.

Αστυνομικοί ειδικής υπηρεσίας που έχουν λάβει γνώση της δικογραφίας κάνουν λόγο για μια πολύ δύσκολη υπόθεση ως προς την εξιχνίασή της.

Τονίζουν επίσης ότι παλαιότερες επιθέσεις που είχε δεχτεί ο ίδιος επιχειρηματίας δεν φαίνεται να έχουν σχέση με την υπόθεση που εξετάζεται. «Ίσως προκύψουν στοιχεία από την άρση των τηλεφώνων, όμως κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμη ζητηθεί, αν και είναι στις σκέψεις μας» σχολίασε αστυνομική πηγή.

Θάνος Περβολαράκης
Πατρίς Ηρακλείου