Κινητοποίηση ετοιμάζουν οι κάτοικοι των ορεινών στην Κέρκυρα για την αγοραπωλησία του Ναυαγίου

Για μία μεγάλη κινητοποίηση ετοιμάζονται οι κάτοικοι των ορεινών κατά της αγοραπωλησίας στην περιοχή του Ναυαγίου. Όπως μας δήλωσαν πρόκειται για μία πρωτοβουλία που έλαβαν οι κάτοικοι των χωριών των Ορθονιών, των Μαριών και των Βολιμών μετά από επικοινωνία με τους τοπικούς προέδρους, καθώς θέλουν να βροντοφωνάξουν την αντίθεσή τους για τη συγκεκριμένη επένδυση

 

Για μία μεγάλη κινητοποίηση ετοιμάζονται οι κάτοικοι των ορεινών κατά της αγοραπωλησίας στην περιοχή του Ναυαγίου. Όπως μας δήλωσαν πρόκειται για μία πρωτοβουλία που έλαβαν οι κάτοικοι των χωριών των Ορθονιών, των Μαριών και των Βολιμών μετά από επικοινωνία με τους τοπικούς προέδρους, καθώς θέλουν να βροντοφωνάξουν την αντίθεσή τους για τη συγκεκριμένη επένδυση.

Η κινητοποίηση θα γίνει την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου έξω από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου. Στη σελίδα «Ομάδα Περιβαλλοντικής Συνείδησης Ζακύνθου» στο Facebook έχουν αναρτηθεί από τους διαχειριστές μηνύματα για την απόφαση των κατοίκων να ξεσηκωθούν, τα οποία αναφέρουν:

«Σκέψεις για την ΠΑΡΑΝΟΜΗ αγοροπωλησία του Ναυαγίου:

1) Το Ναυάγιο και τα 15.000 στρέμματα έχουν ήδη πουληθεί στην Pimana.

2) Δεν ξέρουμε αν την Pimana την έχει ο Εμίρης ή ο γείτονάς μας.

3)Το Ναυάγιο πουλήθηκε γιατί η Ζάκυνθος είναι το νησί των «τυφλών» και της λαμογιάς.

Αν αναζητάμε λοιπόν ποιος πούλησε το Ναυάγιο ας κοιταχτούμε στον καθρέφτη. Εμείς ξεπουλάμε τον τόπο μας. Εμείς τον βρωμίζουμε, εμείς τον ξεσκλάμε.Μια ερώτηση: τον Σωκράτη, τον Χριστό, τον Τσε,τον Γκάντι, τον Καποδίστρια, τον Κολοκοτρώνη και γενικά όποιον είχε την ψυχή να προσπαθήσει να κάνει το καλό στον τόπο του ποιος τους σκότωσε? Οι δικοί του! Συμπέρασμα: η ανθρωπότητα δεν θέλει να σωθεί. Μπορούμε να κάνουμε μια κηδεία στο Ναυάγιο που μόνοι μας σκοτώσαμε. Να κάνουμε απλά λίγο θόρυβο. Να διαμαρτυρηθούμε για την χαμένη πατρίδα, για τους χαμένους εαυτούς μας».

Ημέρα Ζακύνθου