«Δε θα αρνηθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε ιδιώτη που θα θέλει να κατασκευάσει αεροδρόμιο»

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου για το αεροδρόμιο Σπάρτης

 

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου για το αεροδρόμιο Σπάρτης

«Τα αεροδρόμια γίνονται πλέον από ιδιώτες κι όχι από το κράτος», δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου στην Τρίπολη.

Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Πέτρου Δούκα, στην οποία ο δήμαρχος Σπάρτης εκφράζει την πρόθεση να ενεργοποιήσει το αεροδρόμιο της λακωνικής πρωτεύουσας, ο Π. Νίκας σημείωσε: «Εμείς ως περιφερειακή αρχή δεν έχουμε καμία αντίρρηση αν ιδιώτης εκφράσει ενδιαφέρον και βάλει χρήματα να φτιάξει αεροδρόμιο, στην Τρίπολη, στη Σπάρτη, στο Πόρτο Χέλι ή όπου αλλού. Όμως τα αεροδρόμια γίνονται πλέον από ιδιώτες κι όχι από το κράτος, ενώ το μοναδικό δημόσιο αεροδρόμιο της Περιφέρειας, στην Καλαμάτα, γίνεται κι αυτό οσονούπω ιδιωτικό».

Καταλήγοντας δε, ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, πολύ σύντομα, «θα έχουμε σχεδόν παντού υδατοδρόμια».

Υπενθυμίζεται ότι, πρόσφατα, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, στο οποίο ανήκει το αεροδρόμιο Σπάρτης, παραχώρησε την αρχική συγκατάθεσή του για την επαναλειτουργία των ανενεργών εγκαταστάσεων, θέτοντας ωστόσο συγκεκριμένους όρους για τις αναγκαίες παρεμβάσεις που πρέπει να υλοποιηθούν ως προς τη λειτουργικότητα και τη χρήση του εν λόγω αερολιμένα.

Χρήστος Πετρούλιας
Λακωνικός Τύπος